Чигун

Работа с енергията

ОСНОВНИ ПРАКТИКИ НА СИСТЕМАТА

Събуждане на лечебната светлина

Основен комплекс – загрявка, Шестте лечебни звука, Медитация на вътрешната усмивка, Медитация на микрокосмическата орбита, Чи самомасаж

Чрез упражненията за разгряване и Чи Кунг (интензивна работа с вътрешната ни енергия) повишаваме капацитета на  нашето физическо и енергийно тяло да поема повече енергия.

Вътрешната усмивка е чудесно упражнение за релаксация, чрез коeто постигаме хармония с нашето физическо тяло, като по този начин също така се учим да се приемаме и уважаваме безусловно с всичките ни телесни функции (жлези, органи, клетки, кости и др.).

Чрез Шестте  Лечебни Звука ние приемаме и наблюдаваме нашите негативните емоции, стрес и болка  и ги трансформираме в жизнена сила. Нашите органи са пречистени и се възстановяват/регенерират.

С откриването на Микрокосмическата Орбита  насочваме съзнанието си и енергията по двaтa основни меридиани в нашето енергийно тяло, кaто по този начин доставяме по-голяма жизненост и съзнание на цялото тялo. Ставаме по-здрави, по-малко податливи на стрес, по-балансирани и  водим един пълноценен живот, изпълнен с радост.

Чрез своите различни позиции и концентрацията на потока от енергия, практиката на Желязната Ризница поддържа и укрепва нашите корени, отваря енергийните канали и тонизира мускулите, сухожилията, нервите, органите, и обединява цялостната ни костна структура. По този начин ние изграждаме така наречената “Предпазна Желязна Чи-Ризница”и сме в състояние да поддържаме здравословно чи налягане, устойчиви позиции, както и вътрешна стабилност, ефективност и ефикасност.

Статична медитация

Чигун на трите тантиена в шестте посоки, Чигун за постигане на Мъдрост, Медитация на световната връзка (Медитация в световната мрежа на Универсалното Лечебно Тао) – World Link meditation.

Пози и форми

Желязна ризница I, Тао ин, Тан Тиен Чигун

СЕКСУАЛНА АЛХИМИЯ

Лечебната Любов култивира най-мощната енергия – творческата енергия в телата ни и хармонизира нашите сексуални енергии. Съзнателното рафиниране и разпространение на творческа енергия в нашето тяло води до оздравяване и радостни, пълноценни взаимоотношения. Трите форми на любов (Amor, Agape, Ерос), които намират израз чрез нашите три основни центрове в тялото (междувеждието, слънчевия сплит, пъпа) са хармонизирани и балансирани. Тези техники са особено ефективни при проблеми с потентността, проблеми с простатата, ПМС, менструални проблеми, менопауза и коремни разстройства.

Забележка: По време на занятията поверителността е гарантирана, а някои от упражненията се обясняват или упражняват само в основни линии.